John De Bever & Pierre Kartner Nov. 2016(1)

Artiesten treuren om Vader Abraham

John de Bever: ‘Hij had een groots afscheid verdiend’

“Vader Abraham heeft mij op mijn veertiende ontdekt. Hij schreef het nummer ‘Als ik later eens trouw’ voor me en dat lied bereikte in maart 1980 de tipparade. Er volgden nog drie singles en een elpee, maar daarna besloot ik voorlopig te stoppen met mijn zangcarrière om me volledig toe te kunnen leggen op het voetbal. Vijf jaar geleden heb ik ‘Het kleine café aan de haven’ opnieuw uitgebracht. Ik heb hem toen gevraagd om in mijn clip te spelen en hij zei meteen ja. Van ’s ochtends 10 uur tot ’s avonds 9 uur was hij paraat, daar was ik hem dankbaar voor. Hij is 87 jaar geworden, zeer respectabel, dat moeten wij allemaal nog maar zien te worden natuurlijk. Het ging de laatste jaren niet goed met hem, maar ik hoorde pas van zijn overlijden toen hij al in stilte begraven was. Een groots afscheid met een uitgebreide ceremonie en veel gasten die een rol van betekenis hebben gespeeld in zijn leven, had hij wel verdiend. Maar zijn eigen wens en de keus van de familie moet je respecteren. Ik heb Pierre vrij goed gekend; een icoon en een fenomeen is heengegaan. Hij was de grootste van het Nederlandse lied.”

Foto: Berk Music