Baktip: het geheim van de perfecte pannenkoek…

Op 20 maart 2020 is het Nationale Pannenkoekdag in Nederland, een initiatief van Koopmans en Tefal! De pannenkoek is een zeer populair en authentiek Nederlands gerecht. Dus waarmee kunt u zichzelf en anderen deze week beter verblijden dan met deze overheerlijke topper?

Het geheim van de perfecte pannenkoek

1. Gebruik de juiste pan

De zijkanten van de pan moeten niet te hoog zijn, anders is het lastig om de pannenkoek om te draaien. De bodem van de pan moet niet te dun zijn. Met een dikke bodem wordt de warmte beter verdeeld en branden pannenkoe-ken minder snel aan.

2. Bak met beleid

Veel pannenkoekenliefhebbers bakken graag in boter, omdat het zo’n lekkere, authentieke smaak geeft. Het nadeel van boter is alleen dat het een laag rookpunt heeft, waardoor de pannenkoeken sneller aanbranden. U kunt daarom beter kiezen voor een mengsel van olie en boter. Een handig stokpaardje om te weten wanneer u uw pannenkoek kunt omdraaien: als er kleine belletjes vormen in het midden van de pannenkoek en die belletjes barsten. Eén keer de pannenkoek omdraaien is genoeg, want dan blijft hij luchtig.