Bart Peeters Royal

Bart Peeters stript mee in het VRT tv-programma ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’

Acht bekende mannen gaan uit de kleren op de Vlaamse zender Eén in het nieuwe programma Kom op tegen Kanker, alles in de strijd. Niels Destadsbader, Dieter Coppens, Bart Peeters, Malik Mohammed, Warre Borgmans, Guga Baúl, Joris Brys en Rik Verheye gaan, als apotheose van een dansopleiding, tijdens een stripact op 26 oktober helemaal naakt in het Kursaal in de Belgische badstad Oostende. Ze doen dat niet zomaar, want deze acht mannen hebben een missie. Ze tonen niet alleen hun lichaam, maar vooral hun engagement en gooien daarvoor alles in de strijd.

‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’ wil met de spraakmakende uitdaging van deze acht durvers vooral het taboe doorbreken rond mannenkankers, meer specifiek rond prostaat- en teelbalkanker. Want als zij uit de kleren durven gaan voor heel Vlaanderen, dan moet elke Vlaamse man toch eens over het thema durven praten met zijn huisarts?

“Toevallig is The Full Monty één van mijn absolute lievelingsfilms. Ik geloof dat je ons beter kan vergelijken met dat stelletje ongeregeld dan met de Chippendales, de reden ligt voor de hand. Het fundament van het programma is heel ernstig, maar tijdens de opnames hebben we vaak heel hard gelachen. Ik ben in de levensfase waarin je vooral wil doen wat je nog nooit gedaan hebt , dit is daar een goed voorbeeld van”, vertelt Bart Peeters.

De acht mannen worden getraind en bijgestaan door de Nederlandse choreograaf Roy Julen, die onder andere met Diana Ross en Stromae samenwerkte en voor So You Think You Can Dance met de kandidaten aan de slag ging. Hij neemt de acht mannen onder zijn hoede en wil hen in drie maanden tijd klaarstomen tot verleidelijke dansers in een stijlvolle, maar bloedhete stripact. Roy daagt zijn strippers in spe voortdurend uit om hun danskwaliteiten te verbeteren en tegelijk om hun schaamte te overwinnen. Hij wil er absoluut voor zorgen dat ze zich alle achthonderd procent smijten voor hun finale act. 

Foto: Royal Promotions