Nicolette Van Dam Boek2

Bas Smit en Nicolette van Dam reiken eerste vakantieboek ‘Nederland heeft Alles’ uit aan staatssecretaris Mona Keijzer

Bas Smit en Nicolette van Dam lanceerden vanmorgen hun eerste eigen vakantieboek Nederland Heeft Alles. Tijdens de feestelijke boekpresentatie bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam hebben zij met gepaste trots het eerste exemplaar overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.

Het boek is het resultaat van een fantastische ontdekkingsreis door Nederland. Afgelopen jaar konden we noodgedwongen niet reizen. Voor de familie Smit-van Dam een reden om in de zomer van 2020 per boot vakantie te vieren in Nederland. Dat was zó verrassend leuk dat ze besloten nog veel meer mooie plekjes in Nederland te gaan ontdekken. Via hun Instagramaccounts (@bassmit & @nicolettevandam1) konden volgers hun reiservaringen meebeleven en dit leverde massale reacties op. Van tips waarnaar toe te reizen tot vele vragen waar ze verbleven, waar te eten, wat te doen etc. tot de vraag of hun tips niet gebundeld konden worden. En zo ontstond het idee om het vakantieboek Nederland Heeft Alles te maken.

Nicolette van Dam: “Wij hebben het afgelopen jaar, ondanks alle beperkingen, zo genoten van het (her)ontdekken van ons eigen land. Samen met Bas en onze meiden hebben we veel tips van onze volgers kunnen bezoeken en zijn wij op een heleboel bijzondere plekjes geweest. Als je dan zo door Nederland reist en ziet wat Nederland allemaal te bieden heeft dan besef je: Nederland heeft écht Alles. Als ondernemers vinden wij het heel erg belangrijk om de ‘locals te supporten’ en de lezers van ons vakantieboek te laten zien wat de must-sees, must-do’s, must-eat en must-drinks zijn om te genieten in eigen land.”

Bas Smit vervolgt: “Wij zijn dankbaar dat staatssecretaris Mona Keijzer ons vakantieboek in ontvangst heeft genomen aangezien zij mede verantwoordelijk is voor toerisme in Nederland en ook een groot supporter is van onze eigen locals. Dat geeft ons het vertrouwen om samen met lokale ondernemers aan de slag te gaan en te kijken hoe we de promotie van Nederland op een nieuwe manier kunnen aanpakken.”

Staatssecretaris Mona Keijzer: “Het is geweldig om te zien dat ondernemers Bas Smit en Nicolette van Dam de coronacrisis hebben gebruikt om Nederland te (her)ontdekken. Met dit initiatief laten ze zien dat zeker in deze periode het belangrijk is om onze lokale ondernemers te blijven steunen. Ik zeg het al jaren: Nederland heeft alles! Deze zomer kan iedereen Nederland gaan (her)ontdekken en lokale bedrijven bezoeken, iets wat ik van harte ondersteun.”

Naast de vele tips van hun volgers zijn Smit en van Dam ook een samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) en hun lokale destinatie-marketingorganisaties (DMO) aangegaan. Zij waren razend enthousiast over het idee. De tips van hun volgers en de samenwerking met het NBTC heeft geresulteerd in een gevarieerd reisplan gericht op gezinnen, maar ook voor degenen die een weekendje weg gaan met hun geliefde, vriend of vriendin. Het is een boek geworden voor iedereen die Nederland wil (her)ontdekken. Daarnaast vragen Bas & Nicolette aan iedereen in Nederland die deze zomer in eigen land op vakantie gaat om hun vakantietips te blijven delen via het Instagram account @nederlandheeftalles zodat wij elkaar kunnen blijven inspireren.