Ben Cramer Tess Merlot Omroep Flevoland

Ben Cramer & Tess Merlot brengen samen nieuwe single uit

Ben Cramer is sinds 1962 met muziek bezig. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd druk bezig met muziek. Wel heeft hij met zijn vrouw de afspraak dat zij aangeeft als het moment daar is om te stoppen. “Mijn vrouw is iemand die heel eerlijk is.”

In Boskoop leerde hij Tess Merlot kennen. Er was een musical over Boskoop geschreven waar zij allebei een rol in hadden. Hierdoor werden ze elkaars tegenspelers. In die paar maanden dat ze samen mochten werken viel de manier van het zingen van Tess wel op bij Ben. Onlangs kwam hun duet uit, Je n’ai plus 20 ans.

Het nummer is Frans. Daardoor was de samenwerking met Ben niet voordehand liggend. Hij spreekt namelijk geen Frans. De tekst van het nummer werd daarom fonetisch uitgeschreven. Toch heeft Ben wel eerder ook Franse muziek naar het Nederlands vertaald. Ben weet niet wat alle Franse woorden betekenen, maar hij kent wel de betekenis van de tekst in het lied.

In het nummer krijgt Tess raad van Ben. In de musical was Ben in zijn rol al een soort vaderfiguur. Daarom leek het Tess goed om dat door te trekken in dit nummer. ”Ik ben net de 30 voorbij en mensen vinden dat ik keuzes moet maken.” Daardoor vraagt ze aan Ben hoe hij naar de situatie kijkt. Vanuit die gedachte is het nummer ontstaan.

Bron: Omroep Flevoland