Ben Cramer Adj (2)

Ben Cramer wil geen leren bank…

Met zijn vrouw Carla, maar ook met een hond en kat, woont Ben Cramer al bijna 37 jaar in een vrijstaande woning in Baarn. Huisregels zijn er niet, laat de 75-jarige acteur, zanger en musicalster aan ’Eigen Huis Magazine’ weten. ”Maar we vragen wel aan het bezoek om rekening te houden met de huisdieren. Dus wel even de deur achter je sluiten.” Als Ben het in zijn eentje voor het zeggen had, zou hij het liefst tot zijn dood in Baarn willen blijven wonen. Zijn vrouw denkt daar net iets anders over. Omdat Carla er familie heeft wonen, zou zij graag naar Rotterdam en omstreken verkassen. Ben: ”Als ik daartoe over ga, moet er een huis voorbijkomen dat aan mijn wensen voldoet. En waar ik mijn motor en mijn oldtimer kan stallen.” Over één ding zijn Ben en Carla het wel met elkaar eens en dat is wat de beste interieurtip is. De vertolker van ’De Clown’: ”Geen leren bank en wel zo veel mogelijk planten.”

Foto: Andries Jelle de Jong