Bennie Jolink Mega Piraten Festijn 29092023 Ajdj (2)

Bennie Jolink: ‘Ik ben weer opgekrabbeld’

Bennie Jolink, de voormalig zanger van de Achterhoekse band Normaal, kijkt erg tevreden terug op het afgelopen jaar. Hij was lange tijd uitgeschakeld doordat hij last had van astma. Daardoor kon hij niet meer optreden, maar nu wel weer, zo vertelt de 77-jarige zanger: “Door een wonder kon ik dit jaar weer optreden, onder meer op de Mega Piraten Festijnen. Dankzij een nieuw geneesmiddel tegen astma ben ik weer helemaal opgekrabbeld. Daar heb ik wel heel eg mijn best voor moeten doen. Het bos in, heuvels op, baantjes zwemmen. Fysio en wandelen. Dus elke dag bewegen. Dat is mijn geheim. Over drie jaar word ik tachtig en dat ga ik zeker halen. Gezond leven is de sleutel tot herstel geweest. Dat doe ik nog steeds. Nog niet zo heel lang geleden ben ik ermee begonnen, maar het helpt meteen. Elke dag bewegen. En een paar alcoholvrije dagen in de week. In het weekend een biertje is prima, al blijft het moeilijk om na een paar pilsjes te stoppen. Vroeger tikte ik er zo dertig-veertig weg, dat doe ik niet meer. Maar rustig een pilsje op z’n tijd, dat hindert niks. Op naar de tachtig!