Bennie Jolink Mega Piraten Festijn 29092023 Ajdj (58)

Bennie Jolink vocht zich terug na zware ziekte

‘Dankzij een nieuw geneesmiddel ben ik weer opgekrabbeld’

Dit kunnen alleen de allergrootsten: nóg populairder terugkomen dan hij jaren geleden al was. Party was erbij toen de levende legende Bennie Jolink werd onthaald op het Mega Piraten Festijn in Marum. Hoe blijft de 77-jarige rocker na zijn ziekte zo fit? Bennie: “Elke dag bewegen, dat is mijn geheim. Op naar de tachtig!”

We willen natuurlijk graag weten welk wonder er is gebeurd, nadat er in 2016 een zware longaandoening bij hem werd geconstateerd. “Over drie jaar word ik tachtig en dat ga ik zeker halen”, lacht Bennie ons toe. “Gezond leven is de sleutel tot herstel geweest. Dat doe ik nog steeds. Nog niet zo heel lang geleden ben ik ermee begonnen, maar het helpt meteen. Elke dag bewegen. En een paar alcoholvrije dagen in de week. In het weekend een biertje is prima, al blijft het moeilijk om na een paar pilsjes te stoppen. Vroeger tikte ik er zo dertig-veertig weg, dat doe ik niet meer. Maar rustig een pilsje op z’n tijd, dat hindert niks. Dankzij een nieuw geneesmiddel tegen astma ben ik weer helemaal opgekrabbeld. Daar heb ik wel heel eg mijn best voor moeten doen. Het bos in, heuvels op, baantjes zwemmen. Fysio en wandelen. Dus elke dag bewegen. Dat is mijn geheim. Op naar de tachtig!”

Foto: Andries Jelle de Jong