Bert Simhoffer Yvette Harry Slinger Boekpresentatie 15042024 Ajdj (126)

Bert Simhoffer en zijn Yvette keken de dood in de ogen…

Begin vorig jaar kreeg operazanger, acteur en vocalist Bert Simhoffer (68) ineens te maken met een mysterieuze bacterie die hem veel schade toebracht. Hij balanceerde zelfs op het randje van de dood… Met de juiste zorg én de liefde van zijn 27 jaar jongere vrouw Yvette kwam het op het nippertje weer goed met Bert: “Toen ik het ziekenhuis uitkwam, was ik erg dankbaar dat ik het kon navertellen. Gelukkig ben ik opgekrabbeld.”

Helemaal in dat geval moet je zeker het theaterspektakel ‘De Tocht’ in Leeuwarden nog even meepakken. Iets anders: je hebt een ongelooflijk nare tijd achter de rug. Hoe gaat het met je gezondheid?

“Inderdaad heb ik een afschuwelijk jaar meegemaakt. Via een wondje bij een nagelriem op mijn vinger heb ik een bacterie binnengekregen, die normaal gesproken bij mensen op de huid blijft zitten. Bij mij kreeg de bacterie de kans om mijn lichaam binnen te dringen en daar is erg veel schade aangebracht. Ik heb dermate hoge koorts gehad, dat ik het allemaal niet meer meekreeg hoe het echt met mij was gesteld. Er is sprake van geweest dat ze mijn arm wilden amputeren om zo te voorkomen dat de bacterie naar mijn hartspier zou trekken. In een volgende fase dacht men dat ik het niet zou overleven. Dat ik er toch zo sterk ben uitgekomen, is een enorme overwinning. Toen ik het ziekenhuis uitkwam, was ik erg dankbaar dat ik het kon navertellen. Gelukkig ben ik opgekrabbeld.”

Sinds wanneer werk je weer?

“In mei 2023 was ik dermate hersteld, dat ik vanuit mijn functie als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand weer mensen kon trouwen. Ik ben werkzaam in de gemeente Stichtse Vecht. Dat is een populaire trouwgemeente, vanwege de mooie gebouwen en de ruime aanwezigheid van prachtige locaties aan het water. Ik trouw echt veel, zo tussen de vier en zes huwelijken per week. Dat is ongelooflijk veel werk, want per huwelijk ben ik zo’n tien uur bezig.”

Ons hele interview met Bert Simhoffer staat in de nieuwe Party 19!