Bert Visscher maakt zich geen zorgen

Toen Party enige tijd geleden een onderhoud had met Bert Visscher, bleek dag de Groningse cabaretier zich geen zorgen maakt over concurrentie en collega’s. Toen we hem vroegen wat hij zou gaan doen als er geen kaarten voor zijn voorstellingen meer worden verkocht, gooide hij er een verrassend antwoord uit…

Wat voor gevoel geeft het jou als artiest dat elk theater in Nederland tot aan de laatste zitplaats is gevuld met mensen die je leuk vinden?

“Ik zal er niet om liegen: dat is natuurlijk heerlijk. Het is een waardering voor het feit dat je originele programma’s blijft maken. Gelukkig maar, want in theaterland beleven sommige anderen zware tijden.”

Wat vind je van de jonge aanwas in grappenmakersland?

“Ik probeer wel veel te zien en veel te volgen. Ik zag Ronald Goedemondt op televisie, ik vind hem fantastisch. De Ashton Brothers vind ik leuk en Pieter Jouke is een nieuw talent. Er zijn een paar heel goede cabaretiers in de maak!”

Ook mannen als Micha Wertheim, Martijn Koning en Pieter Derks rammelen stevig aan de theaterpoorten terwijl jij staat te spelen. Voel je de hete adem van hen niet in je nek?    

“Welnee man. Ik doe dit al meer dan 40 jaar; dan moet je niet benauwd zijn voor concurrentie. Ik hoop trouwens dat iedereen in dit vak succes en volle zalen krijgt, dat meen ik echt. En op het moment dat een schouwburgdirecteur mij belt met de mededeling dat er maar twintig á dertig kaartjes zijn verkocht, dan hou ik ermee op.”

En wat is dan het alternatief? Wat zou voor werk gaan doen als je stopt met theatermaken?

“Dan kom ik bij weekblad Party werken als verslaggever.” 

Foto: Instagram