Birgit Schuurman Sander Van Haarlem 21012024 Ajdj (5)

Birgit Schuurman over haar bijzondere gezin: ‘Jimi is mijn laatste kindje’

Knap, verzorgd en stralend. Zo komt Birgit Schuurman met haar vriend Sander de ontvangsthal van theater DeLaMar binnen. De twee komen voor een heerlijk onbezorgd middagje entertainment en hebben het thuis goed voor elkaar. Birgit: ‘Mijn oudste zoon past soms op de jongste!’

Birgit Schuurman is 46 jaar, wordt dit jaar 47 en dan is het natuurlijk makkelijk gezegd dat ze naar de 50 loopt. Maakt ze zich daar druk om? “Als ik in de spiegel kijk, zie ik mijn lijntjes”, zei ze kort geleden in een video op het platform van magazine ‘Linda’. “Mijn lachlijntje, rimpeltjes. Mijn zoon zei: vanuit je ogen lijkt het alsof je zonnestraaltjes hebt.” Het jongere zusje van Katja Schuurman kan erg verzorgd voor de dag komen, maar het maakt haar ook geen moer uit als ze de straat op gaat zonder enige vorm van beauty of fashion. Ze zegt: “Soms ga ik de deur uit zonder een spatje make-up. Haar in een knot, trainingspakkie aan, gympies. En geurtje op, deo en tanden gepoetst, dat is het een beetje.”

Zo’n huispakdag had Birgit beslist níet toen ze onlangs op de première van ‘Jesus Christ Superstar’ verscheen. Gekleed in chic glanzend zilver, gecombineerd met opvallende oorbellen en subtiele maquillage was ze een opvallende verschijning. Party sprak Birgit over allerlei onderwerpen die spelen in haar leven, onder meer over haar gezinnetje en vriend Sander. Het hele interview staat nu in de nieuwe Party die vandaag verschijnt!

Foto: Andries Jelle de Jong