Maxime Mvfc5508kopie

Bittere pil

Dat Maxime Meiland momenteel niet zorgeloos door het leven huppelt, zal niemand verbazen. Ze is verwikkeld in een zedenzaak. Maxime blijft erbij dat ze als tiener seks tegen haar wil heeft gehad met een jongen, hij houdt vol dat hun vrijage indertijd wel degelijk met wederzijdse toestemming was. Met als gevolg: een gang naar de rechter. Jan Dijkgraaf, de man die haar verhaal optekende in ’Maxime: Misbruikt, Ontspoord En Nu… Gelukkig!’, doet in Party een boekje open over de jongste Meilanddochter. Want hoe gaat het nu eigenlijk met haar en hoe gaat ze om met de verhalen die over haar rondgaan? Jan: ”Maxime wordt nu voor slet uitgemaakt en die slutshaming maakt haar kwader en kwader. Ze vindt dat behoorlijk klote.” Als onze fotograaf Maxime tegenkomt in haar woonplaats Noordwijk staat haar gezicht inderdaad op onweer. In gedachten verzonken loopt ze heen en weer naar de glasbak met lege wijnflessen. Maar de wijn zal toch wat zuurder hebben gesmaakt dan voorheen, want het is bepaald niet de vrolijkste levensfase voor Maxime.

In Casa Hazes zal de stemming momenteel ook wat bedrukt zijn. Aan gasten weliswaar geen gebrek, het is er volgens Rachel Hazes een zoete inval. Maar haar gasten zijn niet allemaal even tevreden over de brasserie. Sommige recensies liegen er niet om: ”De ober stinkt”, ”mijn broodje was vies en vet” en ”de toiletten zijn smerig”, klagen klanten. Kritiek waar de Hazesweduwe ongetwijfeld mee in haar maag zit. Hopelijk weet ze het tij nog te keren en komt alles goed met haar horecadroom.

Ook Marco Borsato lijkt zich terug te willen werken. Hij zou bezig zijn met de opzet van een nieuwe carrière. Dat hij een gedwongen werkpauze moest nemen van ruim twee jaar was natuurlijk een bittere pil voor Marco. Maar zo zoetjesaan lijkt Borsato de tijd rijp te vinden om achter de schermen weer
aan de slag te gaan…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Mark Vuurens