karin-bloemen

BN’ers maken videoclip over ‘het oude normaal’

In samenwerking met theater De Kleine Komedie hebben verschillende theatermakers een liedje geschreven waarin ze zingen over ‘het oude normaal’. Het nummer heet ‘Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal?’ en onder andere Karin Bloemen, Roué Verveer, Peter Pannekoek, Sanne Wallis de Vries, Stefano Keizers, Arjen Lubach en Henry van Loon werken mee aan het lied en zijn te zien in de bijbehorende videoclip.

In de videoclip wordt spottend getoond wat de theatermakers nu voor werk kunnen doen zolang de theaters nog niet met volle capaciteit open mogen. Zo start Peter een poffertjeskraam, Karin Bloemen wordt bloemist, Arjen Lubach start een schildersbedrijf, Stefano wordt mondhygiënist en Henry van Loon gaat in de horeca aan de slag.

Met “Ik wil terug naar het oude normaal, ik verlang naar de sfeer van de zaal” wordt het lied afgesloten. In het laatste shot van de videoclip is een zogenaamde nieuwe winkel te zien: Sywerts mondkapjesopslag.

Het nummer is gebaseerd op het lied van Annie M.G. Schmidt, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’, maar de tekst is omgeschreven door Arjen Lubach, Edo Schoonbeek en Diederik Smit. Ook Yentl Schieman, Christine de Boer, Alex Ploeg, Niels van der Laan en Jeroen Woe zijn te zien in de videoclip.

Beeld: ANP