richard-groenendijk-zorg

BN’ers worden stagiairs in de zorg

Richard Groenendijk, Isa Hoes, Monic Hendrickx en Olcay Gulsen zijn voor een nieuw televisieprogramma voor SBS6 als stagiairs de zorg in gegaan. Dat deelde Richard via Instagram.

De BN’ers volgden allemaal een basiscursus verpleegkunde en gingen daarna ieder op een andere afdeling aan de slag. Richard belandde op oncologie. “Een heftige, maar vooral bijzondere afdeling. Naast de verzorging is het psychosociale gedeelte van het werk heel interessant en blijkt me ook goed te liggen. Een aantal gesprekken met patiënten zal ik dan ook m’n leven lang niet vergeten”, schrijft de cabaretier.

De sterren kregen een realistische inkijk in het werk van een verpleegkundigen, zo vertelt Richard: “Ik draaide volle diensten mee, dus niet alleen effe twee uurtjes voor de camera. Natuurlijk zijn er heel veel dingen die ik niet mocht doen, maar de basisverzorging van de patiënten heb ik inmiddels aardig onder de knie.”

Het werk sprak hem zo aan, dat hij het na de opnames niet kon loslaten.  “Ik miste het daar. Zeker ook het intense contact met de patiënten. Het werk is behoorlijk indrukwekkend en ik denk dat mensen geen idee hebben over wat er allemaal bij komt kijken. Van tevoren denk je dat het daar alleen maar over de dood gaat, maar het is een afdeling die juist over het léven gaat en over wat écht belangrijk is”, schrijft hij.

Dat is dan ook de reden dat Richard vorige week een gesprek had in het Erasmus MC, waar hij per 1 maart als vrijwilliger aan de slag zal gaan. “Zónder camera’s. Gewoon omdat ik dit graag wil,” vertelt de cabaretier. Dat betekent echter niet dat hij de wereld van showbizz achter zich gaat laten: “Daarnaast ga ik gewoon weer op tournee, komt er een speelfilm en een groot tv-project aan,” aldus Richard.

Beeld: Instagram