merlijn-kamerling

Boek Merlijn Kamerling wordt een theaterproductie

Het boek ‘Nu ik je zie’ wat Merlijn Kamerling (22) over zijn vader, Antonie Kamerling, schreef, wordt omgezet tot een theaterproductie. Dat maakt productiehuis Solo Stories bekend. De voorstelling zal van januari tot en met juni 2023 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Het wordt een solovoorstelling, maar het is nog niet bekend wie de voorstelling zal gaan spelen.

Het leven en het overlijden van Antonie Kamerling in 2010 kunnen vele mensen zich nog duidelijk voor zich halen. Maar zijn zoon wist helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

In het boek Nu ik je zie, dat in september 2020 uitkwam, ging Merlijn tien jaar na het overlijden van zijn vader op zoek naar een completer beeld van hem. De theaterbewerking wordt ontwikkeld door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer Ma, naar het boek van Hugo Borst, wat werd gespeeld door Eric Corton.

De regie is in handen van Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Marc Veerkamp.

Beeld: Instagram