Boerenkool stamppot, net even anders

We zitten middenin de periode voor échte winterse gerechten. Wij delen graag onze favoriete oer-Hollandse recepten met u. Recepten met veelal bekende ingrediënten, maar dan net even anders. Vandaag: stamppot boerenkool.

Nodig voor 2 personen:

– 150 gram boerenkool

– 400 gram kruimige aardappels (geschild)

– 100-125 gram spekreepjes

– 1 rookworst

– 1 paprika

– 2 bosuien

– scheutje melk

– peper

  1. Vul een pan met water en kook de boerenkool met de aardappels circa 20 minuten (evt. met de rookworst).
  2. Ondertussen snijdt u de paprika en bosuien in stukjes en bakt u de spekreepjes krokant.
  3. Als de aardappels en boerenkool gekookt zijn, voegt u de melk en zwarte peper toe en stampen maar.
  4. Voeg vervolgens ook de paprika, spekreepjes en bosui toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en… smullen maar!