Placeholder

Boerenliefde

Natuurlijk hoop ik net als iedereen ooit het winnende lot in handen te hebben van een grote loterij. Hoe vaak heb ik niet met mijn familie en vrienden hardop gedroomd over wat we allemaal met de prijzenpot van vele miljoenen zouden doen. Maar helaas, ook in 2014 viel mijn postcode niet in de prijzen. De tv-beelden van de winnaars maakten mijn verlies echter helemaal goed. Met natte ogen keek ik naar al die mensen in Amsterdam-ZO die voorgoed uit de zorgen zijn. Het is ze enorm gegund.

De kandidaten in ’Boer zoekt Vrouw’ hopen eveneens op een lot uit de loterij. Maar dan op liefdesgebied. Zij laten zich de komende weken helemaal meeslepen op een grote, roze boerenwolk. Heerlijke televisie. Het kneuterige druipt er vaak vanaf; onhandige boeren die nog niet helemaal wegwijs zijn in liefdesland, worden door hun aanbidsters in een paar weken tot vurige casanova’s gekneed. Waar sommige boeren (nog) geen kaas hebben gegeten van relaties, lijken boer Tom en de lesbische Bertie bepaald geen beginnelingen als het om amoureuze verwikkelingen gaat. Zakken vol post werden door Yvon Jaspers uitgeladen op hun erf. Bofkont Tom scoorde maar liefst 1808 liefdesbrieven. Ik moet er niet aan denken om al die brieven door te moeten spitten, maar Tom liet zich niet kennen en nam echt de tijd voor zijn grote stapels post. Hij wil koste wat het kost de ware ertussenuit vissen; zoeken naar een speld in de hooiberg lijkt mij. Leuke vent trouwens, die Tom; bepaald geen straf om hem te moeten volgen de komende weken.

De kans dat alle boerenkandidaten binnenkort onder de pannen zijn, is heel groot; maar liefst 80% van alle deelnemers aan ’Boer zoekt Vrouw’ heeft echte liefde gevonden. Een score waar koppelaarster Yvon Jaspers blij mee zal zijn. De blondine heeft overigens zelf ook enorm goed geboerd dankzij ’Boer Zoekt Vrouw’, maar dan vooral financieel. Het populaire KRO-programma is duidelijk haar winnende lot geweest!

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie