Bonnie St Claire 060821 Ajdj (8)

Bonnie St. Claire vol plannen na schrik om vlekje op lever: ‘Later het theater in’

Bonnie St. Claire vindt optreden leuker dan ooit nu ze geen alcohol meer drinkt. De 72-jarige zangeres zegt in gesprek met Mezza dat ze meer plannen heeft en dat ze een theaterprogramma wil maken als ze tachtig is. Wel realiseert St. Claire zich dat ze door de drank lichamelijk heeft moeten inleveren. Zo vonden de dokters een vlekje op haar lever.

“Mijn lever is aangetast. Het vlekje is waarschijnlijk veroorzaakt door de drank. Ik heb ontzettend veel geluk gehad. Ze hebben het operatief kunnen verwijderen en ik heb geen uitzaaiingen”, vertelt St. Claire openhartig.

De zangeres beweert dat ze zichzelf beter heeft leren kennen sinds ze gestopt is met drinken. “Ik vind mezelf een leukere vrouw. Ik ben minder onzeker en juist energieker”, zegt St. Claire. “Het waasje waarachter ik leefde is weg.”

In eerdere interviews vertelde St Claire dat ze een nieuwe alcoholverslaving wil voorkomen. Alcohol “bestaat niet meer” voor haar. Ook op mindere dagen kan ze de verleiding weerstaan, zegt de zangeres nu. “Dan ga ik iets doen waar ik blij van word, zoals wandelen met de hond.”

Hoewel St. Claire al meer dan 55 jaar haar brood verdient met zingen, denkt ze nog altijd niet aan stoppen. Sterker nog: doordat ze is gestopt met drinken, heeft ze het gevoel dat ze pas net is begonnen. Daardoor kan ze tegenwoordig zeker drie keer per week optreden.

St. Claire denkt wel eens aan de dood. “Maar niet al te lang, want daar word ik niet blij van. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar erover nadenken wil ik nog niet. Ik ben vier jaar geleden gestopt met drinken, ik heb juist het gevoel dat ik weer leef.”

bron: nu.nl / foto: Andries Jelle de Jong