Bonnie St Claire 060821 Ajdj (15)

Bonnie St. Claire wil toch tot het einde bij Anne Jan blijven

Geheel onverwacht bracht Bonnie St. Claire (73) onlangs het bericht naar buiten dat zij en haar man Anne Jan Jongbloed uit elkaar zijn. Maar helemaal loslaten doet Bonnie haar Anne Jan nog niet. Party vraagt hoe ze haar liefdestoekomst ziet. ”Zelf denk ik dat ik happy single zal blijven, maar je weet natuurlijk nooit wat er op je pad komt. Dat is zo onvoorspelbaar… Er zijn al zoveel dingen in mijn leven gebeurd waarvan je zegt: dat gaat nooit gebeuren. Die gebeurden dus wél. Ik schat zo in dat ik vrijgezel blijf, ik ben in ieder geval niet op zoek en ook niet aan het daten. Daar ben ik geloof ik niet zo goed in en ik wil het ook niet. Maar mijn moeder werd nog verliefd op haar 74e, dus het bestaat wel.”

Tot de dood ons scheidt

“Ik wil trouwens wel benadrukken dat een vrouw prima zonder een man kán. Sommigen vinden het misschien prettig om voortdurend een man om zich heen te hebben, maar dat hoeft voor mij zeker niet meer. Om het nog iets duidelijker te zeggen: ik wil nooit meer samenwonen. Een relatie met elkaar hebben zonder bij elkaar te wonen, is volgens mij de beste vorm die je kunt hebben. Dat sluit veel irritaties uit. Zoals wij nu met elkaar omgaan, zou ik misschien met Anne Jan alsnog wel oud kunnen worden. Stel dat hij een andere relatie zou krijgen, dan zou die situatie misschien veranderen. Ik hoop sowieso dat we vrienden blijven tot het bittere eind. En ik denk eerlijk gezegd dat dat wel gaat lukken. Tot de dood ons scheidt.”

Beeld: Andries Jelle de Jong