Uitvaart Mies Bouwman

Boze BN’ers

Dat Matthijs van Nieuwkerk geregeld stampvoetend over de ’DWDD’- redactie liep, is geen geheim meer. Oud-medewerkers lieten in de media weinig heel van de ooit zo gevierde presentator.

Matthijs ging onlangs diep door het stof en zei in een groot ’NRC’-interview enorm veel spijt te hebben dat hij zijn driftbuien niet onder controle had op de werkvloer. Maar nog steeds zijn de meningen verdeeld over een mogelijke tweede kans op tv voor de berouwvolle presentator.

Zo zijn Humberto Tan en Angela de Jong kritisch op de spijtbetuiging van Matthijs, beiden zetten hun vraagtekens erbij. Gelukkig kan de gevallen talkshowhost ook rekenen op support van BN’ers. ”Hij heeft niemand vermoord of verkracht. We kunnen ook overdrijven, toch?”, klonk het aan de ’Shownieuws’-desk. En over een mogelijke terugkeer van Matthijs op televisie: ”Ik zou wel even het onderzoek (bij de NPO, door de Commissie Van Rijn, red.) afwachten, maar daarna moet-ie toch gewoon weer op tv kunnen?” Uit een onderzoek blijkt dat 51 procent het daarmee eens is: Matthijs mag weer mooie programma’s gaan maken. Graag zelfs!

Daar waar de wereld voor Matthijs weer lijkt te gaan draaien, stond die van Rachel Hazes onlangs even abrupt stil. Dat haar dochter niet kwam opdagen bij het hoger beroep dat de weduwe tegen Roxeanne aanspande, maakt Rachel boos. ”Ik vind het een beetje respectloos.” De Hazes-weduwe lucht deze week in Party haar hart. Ze doet een boekje open over de ware reden dat ze haar dochter voor de rechter sleepte. Tevens laat ze weten dat sommige uitspraken die Rox heeft gedaan haar diep hebben geraakt. ”Mijn dochter heeft lelijke dingen gezegd over haar vader en mij.” Toch staat de deur altijd open voor haar kinderen. Maar of die verzoening er ooit van gaat komen? Laten we het hopen. Want van altijd maar boos zijn, wordt uiteindelijk niemand vrolijk…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte