Bram Koning Instagram

Bram Koning: mooie liedjes voor verkeerde artiesten

De beëindigde samenwerking met André Hazes jr. is voor Bram Koning een afgesloten hoofdstuk. Met ’De Nix Factor’ richt de producer zijn blik weer op de toekomst. Bram gelooft in het nieuwe SBS6-programma, laat hij Party weten. ”Laten we eerlijk zijn: er zijn een heleboel artiesten die hits hebben
gehad, maar zeer matige zangers zijn.”

Maar het kan ook andersom. Dries Roelvink heeft ooit over jou gezegd: ”Bram Koning is een sterke componist en een van mijn beste vrienden. Hij maakt vaak te mooie liedjes voor de verkeerde artiesten.” Begrijp je wat hij daarmee bedoelt? ”Ik heb dat vaak gehoord, hoor. Maar ja, als er iemand bij mij komt die talent heeft en serieus met zijn vak bezig wil zijn, dan zet ik me daarvoor in.”

Tino Martin of Gerard Joling

Het is denk ik tien, dertien jaar geleden dat ik voor beginnend artiest Ernest Van Hartingsveldt een liedje maakte dat ’Hoe Kan Ik Van Je Houden’ heet. ’Hoe kun je dat nou voor die jongen schrijven? Je had het aan mij moeten geven’, zeiden sommige bekende artiesten tegen mij. Dat hangt wel een beetje aan mijn kont, haha. Achteraf denk ik weleens over een liedje: jeetjemina, had Tino Martin dit maar opgenomen of Gerard Joling.”