Bridget Maasland Ajdj 22112021 (6)

Bridget Maasland vindt dat de overgang niet serieus wordt genomen

Volgens Bridget Maasland reageren huisartsen nog altijd vaak lacherig op overgangsklachten van vrouwen. Het is volgens haar belangrijk om over de overgang te praten. ,,De overgang hoort er nu eenmaal bij, maar ik accepteer niet dat ik met ernstige klachten door het leven moet gaan.”

Volgens Maasland rust er op de overgang nog altijd een groot taboe. “Iedere vrouw komt op een bepaalde leeftijd in aanraking met de overgang. Het is van groot belang dat we hierover met elkaar in gesprek gaan. Uit onderzoek van Always Discreet blijkt namelijk dat 80 procent van de vrouwen ernstige overgangsklachten heeft en van die 80 procent ervaart 30 procent de klachten als zeer ernstig.”

Volgens de presentatrice gaan er heel wat huwelijken kapot omdat vrouwen zich niet begrepen voelen. ,,Daarnaast denk je ook over jezelf: wie is die vrouw? Zo was ik helemaal niet en zo wil ik niet zijn. Wanneer er openlijk over overgangsklachten wordt gesproken, kunnen er oplossingen worden gevonden. Luisteren en begrip tonen kunnen al een wereld van verschil maken.”

Foto: AJDJ