Britt Dekker Insta

Britt Dekker at een tijdlang vrijwel niets om af te vallen

Britt Dekker heeft om af te vallen een tijdje geleefd op “een appel en een wortel” per dag. In een interview met het tijdschrift &C noemt de dertigjarige presentatrice deze tijd een “tricky periode”.

In eerste instantie wilde Dekker aan het begin van haar tv-carrière wat gezonder gaan eten. Ze at naar eigen zeggen elke ochtend “zes witte bolletjes met schuddebuiken-hagelslag” en werd daar vooral heel moe van. “Na m’n vijfentwintigste werd ik daar echt slomer van”, vertelt ze.

Het gezonde eten ging haar goed af, maar toen sociale media een grotere rol gingen spelen in haar leven ging ze daar toch wat te ver in, vertelt ze in het blad. “Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik een beetje door met eten. Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag. Dat werd een soort uitdaging”, stelt de presentatrice.

Mensen om haar heen, zoals haar manager en partner Max Apotowski, wezen Britt vervolgens op haar ongezonde eetpatroon. “Als je graatmager wordt en je maakt YouTube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet. Dan zeiden ze: ‘Kijk even naar deze video en foto.’ En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk”, vertelt Dekker, die daarna weer normaal is gaan eten. “Ik ben niet compleet doorgeslagen.”

Bron: nu.nl / foto: Instagram