Placeholder

Bruidsjurk

Beschuit met muisjes voor Sandra Schuurhof. Ze schonk het leven aan een zoon; de kersverse moeder geeft bijna licht van geluk. Ongelooflijk hoe deze vrouw zich de afgelopen tijd staande heeft weten te houden. Want het zal je maar gebeuren dat je eindelijk de liefde van je leven ontmoet, van hem zwanger raakt en nog voor het kindje geboren wordt woont je vriend weer bij zijn ex-vrouw. Niet echt chic van deze mijnheer. Maar Sandra zal alles doen om het jochie gelukkig te maken, met of zonder vader in zijn leven.

Als er iemand is die begrijpt wat de brunette momenteel doormaakt, is het Wendy van Dijk wel. Wendy was ooit stapelgek op Xander, en dit leek geheel wederzijds te zijn. Helaas bleek monogamie niet in het woordenboekje van de zingende charmeur voor te komen. Xander biechtte vlak voor zijn huwelijk met Wendy op met andere vrouwen wilde slaapkamerpret te hebben gehad. Huwelijk van de baan. Wendy, die hoogzwanger was van zoon Sem, gebroken van verdriet. Trouwjurk weer aan het hangertje in de kast. Nu, twaalf jaar later, vindt Wendy het tijd om een dikke streep te zetten onder het verleden; ze geeft haar oude Vera Wang bruidsjurk weg.

Wie haar trouwjurk nooit weg zal doen, is prinses Margriet. Elk jaar trekt ze op 10 januari, de dag dat ze met Pieter van Vollenhoven in het huwelijk trad, haar bruidsjapon aan om aan de gasten ’te tonen dat we er nog inpassen’. Momenteel  hangt er een donkere wolk boven Het Loo; er is weer huidkanker geconstateerd bij Pieter van Vollenhoven. In 2007 vocht hij ook al tegen deze ziekte. Hij liet toen weten dat zijn motto pluk de dag was: ”Je laat de dag niet ongemerkt door de vingers glippen. Van deze ziekte word je niet vrolijk.” Dit jaar is hij 48 jaar getrouwd; hopelijk weet Margriet in haar oude trouwjurk op 10 januari toch een glimlach op zijn gezicht te toveren. Want een beetje vrolijkheid kunnen de Oranjes wel gebruiken in deze donkere tijd…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie