Buddy Vedder Insta

Buddy Vedder schrijft prentenboek over het recyclen van plastic afval

Buddy Vedder is de tweede bekende Nederlander die gevraagd is om een boek over een maatschappelijk thema in de serie ‘Onze Wereldboeken’ te schrijven. Nadat eerder bekend werd gemaakt dat Roxeanne Hazes de samenwerking met stichting Stop Pesten Nu! is aangegaan, heeft Buddy Vedder een samenwerking met de Plastic Whale Foundation. Vedder heeft een kinderboek getiteld ‘Superhelden in de dop!’ geschreven om de lezer op een laagdrempelige manier bewuster te maken van het belang van recyclen van plastic zwerfafval. De illustraties zijn van de in Hong Kong woonachtige Rich Wake. Deze speciale kinderboeken zijn gratis verkrijgbaar bij aankoop van Unilever-producten bij alle Nederlandse vestigingen van het Kruidvat. 

De titelreeks ‘Onze Wereldboeken’ maakt maatschappelijk relevante thema’s toegankelijk voor kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met diverse goede doelen die door middel van deze boeken de lezers kunnen activeren, informeren en inspireren om met elkaar een betere wereld te realiseren. Per jaar verschijnen er twee prentenboeken. De twee schrijvers van dit jaar zijn Buddy Vedder en Roxeanne Hazes. De kinderboeken worden in een oplage van 150.000 stuks verspreid.

Plastic Whale Foundation

De missie van de Plastic Whale Foundation is om maatschappelijk bewustzijn te creëren over het probleem van de plastic soep en met zo veel mogelijk kinderen in actie te komen en zo te werken aan oplossingen. Daarvoor ontwikkelt de Plastic Whale Foundation educatieprogramma’s voor klassen waar de afgelopen jaren al meer dan tienduizend kinderen aan hebben meegedaan. ‘Wij zijn ontzettend trots dat Buddy Vedder dit boek heeft geschreven’ zegt Marius Smit van de Plastic Whale Foundation, ‘want door deze samenwerking bereiken we meer dan 150.000 kinderen en hun ouders. Daarnaast is voor het boek een speciaal lesprogramma ontwikkeld waar docenten gratis met de klas mee aan de slag kunnen. We hopen dat in de week rondom World Cleanup Day op 17 september zoveel mogelijk klassen meedoen!’

Buddy Vedder voelt zich vereerd dat hij het tweede deel van Onze Wereldboeken mag schrijven. Buddy: ‘Wij gebruiken momenteel met zijn allen nog steeds te veel plastic en gooien het daarna massaal weg. Daardoor ontstaan veel problemen. Hopelijk draagt het boek dat ik geschreven heb bij aan de bewustwording dat je verstandig met plastic moet omgaan.’ Het is niet voor het eerst dat Buddy zich hier druk om maakt. Eerder was Buddy al ambassadeur voor de National Geographic City Clean-Up en maakte hij de straten in Nijmegen schoon.

Buddy Vedder

Foto Buddy: Instagram