Feest Pharma

Carnaval 2021: Alleen Solonaise!

Het is de vraag die iedereen bezig houdt ten zuiden van de grote rivieren: hoe gaat Carnaval 2021 eruit zien? De groep Feest Pharma denkt het te weten: het wordt het jaar van de Solonaise!

Nadat Feest Pharma eerder dit jaar op de eerste vaccinatie dag een regelrechte hit scoorde met het liedje ‘Het feest kan beginnen, ’t vaccin is binnen!’, hebben de heren niet stilgezeten. De groep die bestaat uit BN’er Johan Vlemmix, de uit het Belgische Maaseik afkomstige JimmyKe (Jimmy Kesseler) en DJ Kicken komt vlak voor carnaval 2021 met een nieuwe plaat: de Solonaise. Ook nu is het liedje weer een bewerking van een inmiddels klassieke carnavalsplaat.

Maar wat is eigenlijk een Solonaise?

Johan Vlemmix: “Een Solonaise is een polonaise, maar dan helemaal alleen met jezelf. Mensen vragen mij, kan dat wel een polonaise in je eentje? Maar ik ben dat al jaren gewend.”

Vlemmix weet al jarenlang de aandacht op zich te vestigen. Zijn partij ‘De Feest Partij’ doet in Maart mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Vlemmix staat in z’n eentje op de lijst. “Wat dat betreft is dat ook een beetje een Solonaise,” aldus de Eindhovenaar. “Ook de politiek wordt in het nummer op de hak genomen. Premier Rutte komt weer voorbij. Maar het gaat er vooral om dat de mensen dit jaar gewoon thuis een feestje kunnen bouwen. Een Solonaise is wat dat betreft net zo leuk als een polonaise. Gewoon de muziek op 10, opstaan en een rondje lopen. Dan kom je vanzelf in de stemming.”

Het liedje ‘Solonaise’ is hier te zien op YouTube.