Img 4632

Carola Smit: ‘Dit klopt niet helemaal!’

Carola Smit, voormalig zangeres van BZN, kijkt met een big smile terug op 2023. Het was het jaar waarin ze een mijlpaal bereikte qua leeftijd, maar tevreden kan zeggen dat ze fit en gezond is. Carola zegt: “In september 2023 ben ik 60 geworden. Die overgang van 59 naar 60 vond ik wel heel even een dingetje, omdat het zo’n mijlpaal is. Het klinkt ook ineens ouder. Ik had van fans een fles wijn en een ballon gekregen met 60 erop. Toen ik dat getal zag staan, stond het me tegen, zo van: dit klopt niet helemaal, dit hoort niet bij mij. Maar het hoort wél bij mij en ik ben er inmiddels aan gewend. Bovendien: ik voel me goed. Ik word gewoon ouder, vooral qua rimpels in mijn huid merk ik dat. Lichamelijk voel ik me fit. Ik sport twee keer in de week en ik ga één keer per week naar dansles. Qua sporten beweeg ik in de sportschool. Na afloop van het sporten of dansen ben ik nooit moe, ik knap er juist van op. Het geeft me juist energie. Het nadeel van ouder worden, is dat je meer gaat nadenken over hoe lang je nog zult leven. Mijn man is tien jaar ouder dan ik, dus het speelt sowieso wel bij ons dat we daar eens over denken of praten. Tien jaar geleden was dat geen onderwerp van gesprek. Nu schiet het af en toe door m’n hoofd. Ik ben nu gewoon dankbaar dat ik zestig ben. Sommige mensen eindigen veel jonger.”

Foto: Andries Jelle de Jong