Caroline Van Eeden 11092023 Ajdj (9)

Caroline van Eeden: ‘Maxime is een lastig portret’

Het is toch eeuwig zonde dat er vanuit een hechte vriendschap die er tussen Martien Meiland en Caroline van Eeden was, zo’n enorme oorlog is ontstaan. Caroline heeft er zelfs een boek over geschreven. Weet ze zelf op welk punt het is misgegaan? Caroline vertelt Party: “Jazeker, dat weet ik nog goed. De vriendschap tussen Martien en mij was heel close. Het gezin ging voor het eerst samenwonen in het chateau, met hun dochter die natuurlijk nogal een lastig portret is. Maar ik hield van dat meisje. Ik zag haar karakter en ik omarmde haar als alleenstaande moeder. Ik had echt wel een klik met haar. Maar toen gingen ze met z’n allen in Frankrijk in een kasteel wonen en dus allemaal onder één dak. Dat was even andere koek dan samen aan de zaterdagmiddagborrel. Martien en ik deden alles samen. Wij lachten voortdurend en zorgden voor entertainment voor de gasten. Erica en Maxime zijn toch andere types. Die liepen voornamelijk met een chagrijnige sik, terwijl Martien en ik de lol hadden en tot ’s nachts zaten te gieren met de gasten. Ons gelach galmde door de hele vallei, maar Erica en Maxime lagen in bed en hoorden dat allemaal. Ik denk dat daar iets van jaloezie is ontstaan, dat ik het iets te leuk had met Martien.”

Foto: Andries Jelle de Jong