Carry Tefsen 161121 Ajdj (15)

Carry Tefsen praat met een emmer over haar hoofd

Carry Tefsen is 85 jaar maar nog steeds actief en onder de mensen. Ze mag dan een tachtiger zijn, ze is nog steeds ijdel. ”Ja, ik ben wel ijdel. Ik wil vooral dat ik er behoorlijk uitzie. Ik wil wel altijd opgemaakt de deur uit. Ik heb heel witte oogharen en wenkbrauwen, want ik ben van nature blond. Ik teken er dus altijd even een gezichtje op voordat ik wegga. En ik zorg voor mijn haar. Dat moet ik goed bijhouden en bijkleuren. Verder heb ik twee kunstheupen en heb ik lenzen laten implanteren.

Niemand verstaan

Ook ben ik een beetje doof, dus ik heb hoordingetjes in. Die vind ik vreselijk, het klinkt soms alsof ik met een emmer over mijn hoofd aan het praten ben. Maar in lawaaierige omgevingen ging het gewoon niet meer. Ik kon niemand meer verstaan.”

beeld: Andries Jelle de Jong