Ria Valk 65 Jaar In Het Vak

Carry Tefsen & Ria Valk: dikke maatjes

Als Mien Dobbelsteen in ’Zeg ’ns Aaa’ trok Carry Tefsen van 1981 tot 1993 een miljoenenpubliek. De terugkeer van de oorspronkelijke VARA-comedyserie bij RTL, in 2009-2010, had minder succes. Achteraf, zo laat Carry aan Party weten, vond zij het zelf ook niet zo geslaagd. ”Ons oude publiek zag daar niets in terug van wat het vroeger was.”

Carry, we troffen u onlangs op het feestje waarmee Ria Valk zowel haar 65-jarig artiestenjubileum als haar 83e verjaardag vierde. Met Ria gaat u ver terug in de tijd, beiden speelden jullie in de komedieserie ’Zeg ’ns Aaa’. Was er meteen sprake van een klik?

”Ja, wij hebben altijd goed kunnen opschieten. Ria en ik waren meteen goeie gabbertjes. Dat kwam goed uit. In ’Zeg ’ns Aaa’ speelden Ria en ik zusjes, dus wij zaten vaak samen in een scène. Wij hebben best een leuke tijd gehad. Het was voor Ria natuurlijk een beetje als een kat in een vreemd pakhuis, want toen zij in ’Zeg ’ns Aaa’ kwam, waren wij als cast een geoliede troep die al ik weet niet hoelang dat ’Zeg ’ns Aaa’ deed. Ik weet zelf hoe moeilijk het is als je als nieuweling ergens je weg moet vinden. Ria en ik kenden elkaar trouwens al voor ’Zeg ’ns Aaa’. Er zit natuurlijk best een lange tijd voor. Ik heb indertijd in de show van André van Duin gewerkt. Een show per jaar deed hij en er zat iedere keer wat je noemt een leading lady in. Ria was het jaar voor mij de leading lady, waardoor ik haar toen al heb gezien. En misschien daarvoor ook al wel.”

Een groot interview met Carry Tefsen staat deze week in de nieuwste Party!

Foto: Reni van Maren