Christian Farla

Christian Farla grote winnaar van Grand Prix op het NK Goochelen 2023

In een magische strijd tijdens het Nationaal Kampioenschap Goochelen heeft illusionist Christian Farla opnieuw laten zien dat hij een meester is in zijn vak. Het evenement vond op zondag 1 oktober plaats in Theater Hotel Figi in Zeist, waar 25 van de meest getalenteerde goochelaars en illusionisten van Nederland het tegen elkaar opnamen. 

Vier prestigieuze prijzen

Christian Farla heeft maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept. Hij won de eerste prijs in de categorie Close up Magic voor zijn indrukwekkende micromagie-act, een onderdeel waar vingervlugge trucs met kaarten, munten en andere objecten centraal staan. Daarnaast won hij ook de eerste prijs in het onderdeel Stagemagic in de categorie Illusions. 

Henk Vermeyden trofee

De vakjury, met daarin Ron & Emiel (de winnaars van vorig jaar), Ferri Somogyi, Sabine van Diemen en Mitch Burbank, kende hem daarnaast de prestigieuze Henk Vermeyden Trofee toe. Christian behaalde de meeste punten tijdens het NK en is daarmee ook gekroond tot de nieuwe Nederlands Kampioen voor 2023/2024. 

Terugkeer na 22 jaar

Deze winst is des te opmerkelijker omdat Christian voor het laatst in 2001 deelnam aan het NK Goochelen. Tijdens die editie sleepte hij drie prijzen in de wacht, waaronder het Nederlands Kampioenschap en de Henk Vermeyden Trofee. Zijn terugkeer dit jaar markeert een triomfantelijke comeback. 

Over Christian Farla

Christian Farla is een gevierd illusionist en is al jaren een grote naam in de wereld van de magie. Met zijn unieke acts en indrukwekkende illusies weet hij het publiek keer op keer te betoveren en te verbazen. De triomf van Christian Farla laat zien dat de kunst van magie en illusie levendiger is dan ooit tevoren.

Christian Farla Hans Klok
Christian Farla Hans Klok