Connie Witteman wekt woede op met bontjas

0

Oei! Zo te zien heeft ze er zelf geen idee van, maar Connie Witteman (67) jaagt met een middagje winkelen langs de bakker en de slager behoorlijk wat mensen tegen zich in het harnas. En niet vanwege de broodjes en de worstjes die ze koopt; Connie draagt bont. En dát ligt anno 2019 erg gevoelig, vindt ook een verontwaardigde voorbijganger. ”Mevrouw Connie kan rekenen op mijn eeuwige minachting.” Lees in Party 1 het hele verhaal achter Connies bontjas. Hieronder alvast twee pittige reacties.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren: ‘Zo ontzettend jammer!’

“Wij hebben een duidelijke mening over bekende mensen die toch bont dragen en daarmee het verkeerde voorbeeld geven. Zij stimuleren dierenleed bij hun doelgroep. Dit domme bontje zou zich bewust moeten zijn van het feit dat bont gepaard gaat met enorm dierenleed. Miljoenen vossen, coyotes en konijntjes worden jaarlijks het slachtoffer van de martelmode. Zo ontzettend jammer dat een icoon zoals Connie denkt dat het mooi of chique is dit te dragen.”

 

Vegan Streaker Peter Janssen: ‘Schaamteloos om bont te dragen’

“Het is schaamteloos om anno 2018 nog steeds met bont rond te lopen. Ik kan geen reden verzinnen waarom Connie dit doet. Misschien wil ze de aandacht graag op zich vestigen, dat zie je wel vaker met BN-ers die in de vergetelheid dreigen te raken. Als zij huisdieren heeft, zoals een hondje, zou men die haar moeten afnemen. Wie bont draagt en weet dat daar extreem veel dierenleed achter schuilgaat, kan nooit dezelfde hoeveelheid liefde teruggeven aan andere dieren. Ze heeft als bekendheid een voorbeeldfunctie en met het dragen van bont geeft ze een heel slecht signaal af. Het is ook hartstikke overbodig, want er zijn genoeg mooie jassen waar geen dierenleed aan kleeft. Op de foto zie ik trouwens ook het één en ander aan botox in haar gezicht zitten. Botox wordt getest op dieren. De prijs voor meest diervriendelijke vrouw zal Connie dus niet krijgen.”

 

Share.