Utrecht Presentatie Expeditie Robinson

Corry Konings over Vader Abraham: ‘Ik deed als kapster het haar van zijn vrouw’

Corry Konings vertelt aan Party hoe ze Pierre Kartner, alias Vader Abraham, ooit leerde kennen: “Muziekproducent Ries Brouwers ging met een cassettebandje van mij naar Pierre thuis, toen woonde hij nog bij zijn ouders. Op basis daarvan mocht ik een keer langskomen. We hebben toen muziek gemaakt en gezongen, gitaartje erbij, ik was heel verlegen. Ik keek enorm tegen die man op, dat heb ik altijd wel gehad bij hem. Ik was kapster in die tijd en mocht een tijdje het haar gaan doen van Annie, zijn vrouw. Later voegde ik me als zangeres bij de band De Rekels en zo ontstond de groep Corry en De Rekels. Pierre heeft geweldige liedjes voor ons geschreven, waaronder ‘Huilen is voor jou te laat’. Toen hij 86 werd, heb ik hem een appje gestuurd en gefeliciteerd met zijn 68e. Een typefoutje, maar hij belde toen terug dat hij heg zo grappig vond. Daarna werd hij schijnbaar ziek, want dat is ons laatste contact geweest. Hij was een fantastische liedjesschrijver en als mens een heel fijn persoon. Pierre was gevoelig, emotioneel maar bovenal een heerlijk mens.”

Foto: ANP