Dan Karaty

Dan Karaty en Michael Boogerd treffen elkaar in de ring

TV-jurylid en choreograaf Dan Karaty en voormalig topwielrenner Michael Boogerd treden in een celebrity boksgevecht tegen elkaar tijdens het gloednieuwe sport- en entertainment evenement HIT IT. De twee beroemdheden gaan de ring in om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Karaty en Boogerd hebben hier beiden persoonlijk ervaring mee en grijpen de bokswedstrijd aan om het taboe dat heerst rondom mentale gezondheid te verminderen.

HIT IT vindt plaats op Zaterdag 29 oktober in Rotterdam Ahoy.

Dan Karaty is in het verleden openhartig geweest over zijn mentale problemen: “Ik vind het belangrijk dat er meer gesproken wordt over deze gezondheidsproblemen. De eerste stap naar herstel is erover praten. Ik hoop door dit unieke gevecht anderen die hetzelfde meemaken te laten zien dat er na regen zonneschijn komt en dat je als een betere versie van jezelf kunt terugkeren.” Dit keer voelt hij zich, na het overwinnen van zijn alcoholverslaving, sterker dan ooit. In zijn woonplaats New York is de 45-jarige choreograaf al weken in het geheim in training. In een eerder gevecht voor het RTL-programma ‘Boxing Stars’ stonden de twee al tegenover elkaar in de ring. Dat gevecht werd toen gewonnen door Karaty.

Voormalig beroepswielrenner Michael Boogerd is Karaty’s tegenstander tijdens hun bijzondere gevecht. Boogerd heeft in zijn carrière tal van unieke prestaties geleverd. Zo won hij twee etappes van de Tour de France en was hij een tijd lang de meest succesvolle Nederlandse wielrenner. In 2013 vertelde Michael dat hij lang kampte met mentale gezondheidsproblemen. Hetgeen dat een voedingsbodem was voor het gebruik van doping. “Mensen laten niet snel zien met welke moeilijkheden ze te maken hebben, misschien wel omdat ze zich schamen. Zo is er weinig aandacht voor hoe heftig het is om onder druk te moeten presteren. Mijn deelname aan HIT IT brengt niet alleen die fanatieke topsportmentaliteit weer naar boven, maar biedt ook de mogelijkheid om het onderwerp van mentale gezondheid -waar nog altijd een taboe op heerst- bespreekbaar te maken,” aldus de voormalige topsporter. Ook Boogerd is al enige tijd in training waar hij hard aan zijn bokstechniek en conditie werkt om dit keer wél Karaty in de boksring te kunnen verslaan.

Zaterdag 29 oktober wordt de eerste editie van HIT IT gehouden in Rotterdam Ahoy. Dit gloednieuwe sport- en entertainment evenement is een unieke mix van muziekoptredens, dansshows, boks- en kickbokswedstrijden én een celebrity gevecht. Een van de hoogtepunten van de avond is het main event tussen GLORY Zwaargewicht Wereldkampioen Rico Verhoeven en voormalig It’s Showtime wereldkampioen Hesdy Gerges die elkaar in de ring zullen ontmoeten. “Op 29 oktober krijgt het Nederlandse publiek een avondvullende show voorgeschoteld die we vooral kennen uit de Verenigde Staten en Japan”, vertelde wereldkampioen Verhoeven eerder over zijn verwachtingen van de avond. Gerges heeft aangekondigd zijn professionele carrière van ruim 20 jaar definitief af te sluiten met dit gevecht tegen Verhoeven.

Diverse artiesten zoals Eurovisie Songfestival runner-up Sam Ryder (UK), Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters verzorgen muziekoptredens, aangevuld met spectaculair entertainment. Dit doen zij onder creatieve leiding van choreograaf en creative director Timor Steffens. Daarnaast worden bezoekers vermaakt met kiss-cams en maken zij met hun toegangsticket kans op bijzondere prijzen die worden verloot onder het aanwezige publiek. De avond wordt compleet gemaakt door de presentatie van comedian Jandino Asporaat. Kortom, een avondvullend programma bomvol sensationeel sport en entertainment.

Praktische informatie
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €59,50 (18+). Verdere informatie over het evenement en tickets: www.hititshow.com.

Foto: Instagram
Dan Karaty Michael Boogerd