Danny De Munk 260921 Ajdj (2)

Danny de Munk niet vervolgd voor verkrachting: blijdschap en teleurstelling

Danny de Munk wordt niet vervolgd voor verkrachting. Het onderzoek naar de zanger is voortijdig beëindigd omdat er onvoldoende bewijs is, maakte zijn advocaat Royce de Vries bekend.

Veel kapot gemaakt voor Danny de Munk

In een reactie laat De Munk weten het beëindigen van het onderzoek te zien als ‘bevestiging van iets wat ik al wist’. Hij zegt geen blijdschap te voelen: “Vooral omdat deze beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt.” In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Vrouw is teleurgesteld

De advocaten van de vrouw laten weten dat ze “teleurgesteld” is, maar dat ze ook snapt dat het voor het Openbaar Ministerie (OM) “ingewikkeld is om te reconstrueren wat er vijftien jaar geleden is gebeurd”.