Daten

Onderzoek wijst uit dat van de 2,7 miljoen Nederlandse vrijgezellen een derde een datingsite of app gebruikt om ware liefde te vinden. Gebruikers van datingapps hebben slechts één seconde nodig om te beslissen of ze iemand naar links of rechts swipen. Ook Mariska van Kolck weet in een oogopslag of een man haar kan boeien of niet. Inmiddels heeft ze een leuke partner gevonden, maar in vroeger dagen sprak ze weleens af met een blind date in een restaurant en wist meteen: ik wil naar huis! Toch zette ze het nooit meteen op een rennen, Mariska ging altijd respectvol met haar tafelgenoot om. Pas aan het einde van het etentje biechtte de musicalster op dat ze niet het showbizzpaar van de eeuw gingen worden. Mariska: ”Hoe ouder ik ben, hoe eerlijker ik word. Op jongere leeftijd draaide ik er nog een beetje omheen, maar eerlijk zijn geeft een goed gevoel.”

Of Rachel Hazes op een datingsite is aangesloten, weten we niet. Maar wel is duidelijk dat haar liefdesleven op een extreem laag pitje staat. De weduwe is blijkbaar niet zo makkelijk te verleiden. Rachel schijnt sowieso niet de makkelijkste te zijn; een ruzietje hier of daar is zij nog nooit uit de weg gegaan. Of je nou familie bent of niet: als Rachel boos is, is zij niet te stuiten. En als ze héél boos is, dan sleept ze je met het grootste gemak voor de rechter. Iets wat haar dochter inmiddels ook pijnlijk duidelijk is. Gelukkig heeft Roxeanne veel steun in deze moeilijke tijd aan haar liefdespartner Erik. De twee leerden elkaar niet kennen via een datingapp, maar op de werkvloer. Niks geen modern geswipe naar links of rechts, maar lekker ouderwets verliefd worden bij de pruttelende koffiemachine…

Dit moet hoopgevend zijn voor zanger Sjors van der Panne, hij zoekt immers nog naar de ware. Al dreigt hij wel wat hard van stapel te lopen… Sjors vertelt aan Party: ”Als ik in de toekomst verliefd word, dan wil ik gewoon meteen trouwen, haha. Zo ben ik dan ook wel weer.”

Hoofd Entertainment uitgeverij Audax

Chantal Braspenning – hoofdredacteur