dave-roelvink

Dave Roelvink belandde in “volksopstand” tijdens demonstratie

Dave Roelvink (26) heeft het zwaar te verduren gekregen. Hij was aanwezig tijdens de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam en werd daar behoorlijk aangepakt door de Mobiele Eenheid. Hij kreeg daar naar eigen zeggen ‘een paar klereklappen’ op zijn rug, zo vertelde hij aan Shownieuws.

“Ik zat uit het raam te kijken, ik woon hier om de hoek, en ik zag het gebeuren. Even kijken wat er allemaal aan de hand is. Het werk ligt natuurlijk helemaal stil, dus dan pak ik af en toe die Insta Live erbij. Dan ga ik op Instagram dingen filmen en geef ik er commentaar bij”, stelt Dave.

De oudste zoon van zanger Dries Roelvink besloot om de gebeurtenis vast te leggen via social media, maar dat pakte voor hem niet zo goed uit. “Ik liep middenin het oorlogsgebied, zeg maar. Ik dacht: ik ga vanuit het park filmen, door de tralies heen. Alleen, ik had even niet gezien dat ik midden tussen een groep agenten stond. Dus ik kreeg er ook nog eentje voor mijn muil. Maar we leven nog.”

Tijdens het filmen kreeg Dave, voor hem waarschijnlijk onverwacht, een paar flinke klappen van de ME. “Wajo! Krijg de tering! Ik krijg zo een klap voor m’n flikker, hé! Ik moet pleite hier! Ik kríjg me toch een paar klereklappen op m’n rug. Met een knuppel! Oh, oh, oh.. wat een zooitje, gap,” aldus Dave.

Zichzelf snel uit de voeten maken toen de ME plots kwam opdagen was ook geen optie voor Dave, hij had namelijk op zijn slippers zijn huis verlaten. “Ik kon niet rennen, want ik ben zo, op m’n slippers, de deur uitgestapt. Ik was dus niet zo lekker voorbereid om te reporten, haha. Het is on-Nederlands. Het is een soort volksopstand. Ik kende het nog niet. Ik ben 26 jaar en ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven.”

Beeld: Instagram