Boekpresentatie Donny Roelvink

Dave Roelvink: liever mediteren dan laveloos bij café Bolle Jan

Het raakt Dave Roelvink niet dat mensen hem vaak een rare vinden: ”Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het me wel goed kan voorstellen dat mensen er gek van opkijken, omdat ik dat vroeger ook wel had bij anderen. Als ik mensen zag mediteren en dat soort fratsen, bestempelde ik hen ook als mafkezen…

Het raakt Dave Roelvink niet dat mensen hem vaak een rare vinden: ”Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het me wel goed kan voorstellen dat mensen er gek van opkijken, omdat ik dat vroeger ook wel had bij anderen. Als ik mensen zag mediteren en dat soort fratsen, bestempelde ik hen ook als mafkezen en zwevers. Maar als je het zelf ervaart, je haalt er wat uit en je wordt er gelukkig van, dan maakt het eigenlijk niks meer uit wat een ander daarvan vindt.”

Donny moet er om lachen
En wat vindt broer Donny Roelvink? ”Tot op een bepaalde hoogte kan Don me er wel in volgen. Kijk, ik ben iemand die van nul naar honderd gaat. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn eettafel eruit gegooid en eten we nu low dining, met poefs dichtbij de grond. Er staat de hele dag wierook aan, ik speel op een handpan, ik ben twee keer per dag aan het mediteren en lees elke dag een boek. Dus tja, Don en ik moeten er ook wel weer heel erg om lachen. Maar hij laat me in mijn waarde, hij ziet dat dit nu mijn ding is. En wat denk je van Jazzlyn? Zij ziet me liever op vrijdagavond mediteren met een wierookje dan dat ik laveloos in café Bolle Jan rondhang.”

Bron/beeld: Party