Willeke Alberti Ajdj 011121 (27)

De angst van Willeke Albert

De alsmaar voortdurende corona-crisis boezemt Willeke Albert geen angst in, laat zij weten aan ’MAX Magazine’. ”Het enige waar ik ’s nachts wakker van kan schrikken, is als ik buiten iets verdachts hoor.” Dat de 76-jarige zangeres bij vreemde geluiden slecht slaapt, komt doordat er in februari 2016 bij haar is ingebroken. ”Dat heeft me een ’complexje’ bezorgd.” Willeke was gewoon thuis toen de inbrekers hun slag sloegen. Zes jaar geleden vertelde ze over de ontvreemde buit: ”Het allereerste wat ik zag, was dat mijn Rolex weg was… Ja en toen de portemonnees, want ik heb er heel veel; alle centjes waren eruit. Het mooiste cadeautje dat ik ooit van mijn vader heb gekregen, een klokje, dat ze dat gewoon meenemen, dat vind ik het allerergst…’”

Foto: Andries Jelle de Jong

Gerelateerde artikelen