Carice Van Houten

De centjes van Carice…

Carice van Houten haalt de laatste tijd vaker het nieuws met haar acties als klimaatactiviste dan als actrice. Volgens eigen zeggen heeft ze daar een goede reden voor. Maar kan Carice het zich ook permitteren om zich zo fanatiek in te zetten voor het klimaat? Het is duidelijk dat het eigen vermogen van Carice’s B.V. de laatste jaren behoorlijk is gestegen. Eind 2021 bedroeg deze 1,94 miljoen euro, terwijl dat een jaar eerder nog 1,3 miljoen euro was. En dan te bedenken dat het eigen vermogen daarvoor nog geen 400.000 euro bedroeg. Wat dat betreft heeft Carice absoluut geen klagen.

Waar de inkomsten zijn ondergebracht die zij moet hebben verdiend met ’Game Of Thrones’ is niet bekend. Wellicht op een bankrekening in Australië? Tenslotte heeft haar vriend Guy deze nationaliteit. Carice heeft ook samen met haar hartsvriendin Halina Reijn een bedrijf onder de naam Man-Up B.V., maar het eigen vermogen van dat bedrijf bedraagt slechts 5500 euro. In Nederland bezit Carice samen met Guy een prachtige villa in Amstelveen, die zij eind 2019 kochten voor een bedrag van bijna 2,4 miljoen en waar ze een hypotheek op lieten vestigen van iets boven de 1 miljoen euro. Deze villa zal zeker een overwaarde hebben van 800.000 euro.

Al met al mogen we Carice van Houten schatten op zo’n zes miljoen euro. Dat maakt haar financieel onafhankelijk en dus kan ze zich met een gerust hart en zonder financiële schade blijven inzetten voor het klimaat.

Foto: Hollandse Hoogte