Premiere April, May En June Inloop

De grootste onzekerheid van Linda de Mol

Het is typerend voor Linda dat ze absoluut niet over haar gewicht wil praten. Zelfs niet als de nood hoog is. In haar column in ’LINDA.’ herinnert ze zich nog zo’n voorval. ”Een tijd geleden wilde ik met mijn toen nog jonge kinderen tijdens een tripje naar New York een helikoptervlucht maken boven het Vrijheidsbeeld. We stonden met een zwemvest aan in de rij om met een aantal andere toeristen (Nederlanders, hoorde ik meteen) aan boord te gaan, toen een man met luide stem aan me vroeg: ’Kunt u mij alstublieft uw gewicht vertellen mevrouw?’ Ik bevroor en loog er binnen een seconde zeker acht hele kilo’s af. Om vervolgens, toen ik eenmaal in de heli zat, geen seconde dat hele Vrijheidsbeeld gezien te hebben, omdat ik paniekerig zat te wachten tot een rood knipperend lampje met de tekst overload (te zwaar beladen, red.) misschien zou aangeven dat we onmiddellijk terug moesten.”

Onzeker over gewicht

Linda’s anekdote geeft wel aan hoezeer ze worstelt met het delen van haar ware gewicht. En eigenlijk al lang. ”Mijn gewicht is vanaf het moment dat ik op tv verscheen altijd mijn grootste onzekerheid geweest”, biecht de ’Miljoenenjacht’- presentatrice op.

Beeld: ANP