Ariane

De reden dat prinses Ariane naar Italië vertrekt

Prinses Ariane gaat net als haar vader Willem-Alexander en zus Alexia studeren aan een United World College (UWC). Alleen doet Ariane dat niet in Wales, zoals vader en zus, maar in Italië. In Duino om precies te zijn, een schitterend dorp met kasteel aan de Adriatische kust. De kosten zijn voor 2 jaar € 46.000.

Hier ligt Ariane’s hart

Het zal alleen niet de omgeving zijn die Ariane’s keuze heeft bepaald. Het UWC Adriatic  legt het accent sterk op muziek, en laat dat nou net iets zijn waar prinses Ariane’s hart ligt.

“Muziekonderwijs en muziek maken zijn een integraal onderdeel van het leven hier,” staat op de website van de school.

“Onze missie is muziek toegankelijk maken voor onze diverse gemeenschap van studenten en docenten uit meer dan 80 landen, maar ook voor de lokale gemeenschap van het dorp Duino. We streven ernaar vele genres en muziekstijlen te verkennen – van klassieke muziek tot de muzikale tradities van andere culturen, jazz en klezmer.”

Vocale lessen

Zingen zit de royals in het bloed. Dat komt goed uit want ‘de Academie biedt een breed scala aan programma’s, waaronder concerten, masterclasses en presentaties,’staat op de website. “Deze activiteiten zijn zowel bedoeld voor musici met professionele ambities als voor leerlingen die gewoon hun muzikale horizon willen verbreden en nieuwe muziekstijlen willen leren kennen. Daarnaast bieden we individuele instrumentale en/of vocale lessen aan ongeveer een derde van onze studenten. Momenteel studeren studenten piano, zang, gitaar, fluit, trompet, viool, cello, accordeon en saxofoon.”

Dit artikel is afkomstig van Royalty Online. Meer lezen? Ga naar Royalty Online