Maxima Amalia Alexia Ariene 850x0

De studiekeuze van onze royals!

Er zitten best een aantal studiebollen tussen bij onze Nederlandse royals. Maar wát studeren of studeerden zij dan? En hoe brachten ze het ervan af?

Er zitten best een aantal studiebollen tussen bij onze Nederlandse royals. Maar wát studeren of studeerden zij dan? En hoe brachten ze het ervan af?

AMALIA
Amalia doorstond haar gymnasiumopleiding meer dan prima: ze slaagde er cum laude voor. En studeert inmiddels Politics, Psychology, Law and Economics, in Amsterdam. Deze opleiding is Engelstalig, iets dat je nu vaker hoort en wat je kansen op de internationale arbeidsmarkt natuurlijk een zetje geeft.

BEATRIX
Prinses Beatrix studeerde Rechten en deed dat in Leiden. Ze woonde zelfs in een studentenhuis, aan Het Rapenburg. Of er veel geweest werd is de vraag, Trix stond bekend als een bloedserieuze, toegewijde studente.

MAURITS
Prins Maurits, 1 van de 4 zoons van Margriet en Pieter van Vollenhoven, studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij deed examen in 1995.

LAURENTIEN
Zij volgde meerdere studies: Geschiedenis in Groningen, politieke wetenschappen in Londen en ze behaalde een Master of Journalism in Californië. Toe maar!

FLORIS
Prins Floris haalde onder meer zijn diploma in Nederlands recht, aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij studeerde in het buitenland ook een jaar moderne talen.

ELOISE
Onze favoriete gravinfluencer studeert aan de Hotelschool, in Amsterdam. Grappig genoeg heet deze school Hotelschool The Hague (Den Haag).

MÁXIMA
Je weet dat het ‘iets’ met economie moet zijn, zo hard als zij zich inzet om microkredieten te promoten en meer mensen toegang te geven tot diensten van banken, zoals een bankrekening. Máxima studeerde inderdaad economie aan de Universidad Católica Argentina.

CONSTANTIJN
Ook hij koos voor Leiden: Constantijn studeerde er rechten en behaalde in 1995 zijn titel ‘meester in het burgerlijk recht’. Een aantal jaar later volgde hij in Frankrijk een MBA-studie aan het European Institute of Business Administration.

WILLEM-ALEXANDER
Die studeerde geschiedenis, aan.. jawel, de Rijksuniversiteit in Leiden. In tegenstelling tot moeder Beatrix, die het vooral bij studeren hield, stond W.A. in zijn studietijd bekend als ‘prins Pils’, dus je kunt een beeld schetsen. Vanaf 1997 tot aan zijn inhuldiging hield hij zich bezig met watermanagement en dat is ook waar velen van ons hem mee associëren. Toch studeerde hij niets in die richting, tenzij je zijn benoemingen binnen de Marine meetelt: adjudant van zijn moeder in buitengewone dienst en luitenant-ter-zee van buitengewone diensten, tweede categorie, van de Koninklijke Marine Reserve.

Dit artikel is afkomstig van Royalty Online. Meer lezen? Ga naar Royalty Online