Dennie Christian 18102022 Ajdj (15)

Dennie Christian: ‘Het alleen zijn is niet fijn’

Dennie Christian heeft een zware tijd achter de rug. Precies drie jaar geleden overleed zijn vrouw Roswitha, met wie hij zo lang lief en leed had gedeeld. Gelukkig heeft de Duits-Nederlandse schlagerzanger zichzelf weer aardig weten op te pakken, zo vertelt hij: ‘Het afgelopen jaar heb ik eindelijk weer met plezier kunnen zingen. Ik ben blij dat het mij gegund is en dat ik weer onbevangen kan optreden. Zowel de coronatijd als het overlijden van mijn vrouw Roswitha in december 2020 hebben mij een flinke pas op de plaats doen maken. Ik heb mijn tijd genomen om dit grote verlies te verwerken. De eerste periode na haar overlijden liet ik mijn tranen gewoon gaan als die kwamen. Als ik moest huilen, huilde ik. Het maakte me niet uit of dat in een winkel was of waar dan ook. De hele wereld om me heen heb ik toen afgesloten, ik deed verder niets behalve de hond uitlaten boodschappen doen. Ik zit momenteel in een heel mooie fase van rouwverwerking. Ik voel nog steeds haar spirituele aanwezigheid. Ik praat ook nog steeds tegen haar en dan heb ik het gevoel dat ze luistert. Dat helpt mij over alles heen. Natuurlijk mis ik het stoffelijke, ik mis haar stem, de knuffels. Het alleen zijn is niet fijn. Na 45 jaar waren we zo symbiotisch, zij was het middelpunt van ons leven. Als dat wegvalt… ik krijg er weer een brok van in mijn keel. Maar ik weet dat we elkaar ooit weer zullen zien en dat we weer samen zullen zijn. Daar heb ik vrede mee.’

Foto: Andries Jelle de Jong