Img 6368

Dennis Schouten wil niet meer leven en komt met heftig boek

Dennis Schouten komt via zijn YouTube-programma Roddelpraat en zijn Instagram met een moeilijke mededeling. Al jaren worstelt hij met het leven en daarover is hij een boek aan het schrijven. Dennis zegt: “Op papier heb ik een ontzettend goed leven, maar in de praktijk voel ik mij zelden gelukkig. Gevoelens van leegte, eenzaamheid en onrust hebben de overhand. De laatste jaren zijn deze negatieve gevoelens -die heel veel energie kosten- verergerd. Ik weet dat ze niet kloppen, maar ik krijg ze niet uit mijn lichaam. Ik heb van alles geprobeerd om deze gevoelens op te lossen: medicatie, psychologen en een verhuizing terug naar Enschede. Het heeft allemaal niet geholpen.”

“Aannemelijk is dat jarenlang experimenteren met medicatie in mijn pubertijd bepaalde dingen in mijn hoofd hebben beschadigd, waardoor ik nu geen gevoel van geluk of tevredenheid meer kan ervaren. Ik heb me er ondertussen bij neergelegd. Maar ik wil deze rit niet meer uitzitten. Ik schaam me naar mensen die graag willen leven, ernstig ziek zijn en die deze optie niet (meer) hebben. Maar ik voel me niet verplicht om te leven. Wel voel ik mij verantwoordelijk om anderen niet zomaar alleen achter te laten. Ik ga nog enkele jaren mee om alles en iedereen dat me lief is goed achter te laten. Daarna neem ik de regie over mijn eigen leven. In een emotionele RoddelPraat-uitzending heb ik dit samen met Jan Roos zo goed mogelijk proberen uit te leggen.”

“Laten we het tot die tijd niet te zwaar maken: ik wil er het beste van maken en behoud graag de humor, zelfspot en kritische mening. Medelijden of hulp ben ik niet naar op zoek. Leuke dingen, liefde of een borrel wel.”

Het aangrijpende levensverhaal van Dennis Schouten verschijnt op 2 april in zijn biografie. De luxe editie met foto’s en handtekening is nu al online te koop als pre-order. Dat kan via www.hetboekvandennis.nl.

Dennis Schouten benadrukt dat hij zijn plan voor de toekomst niet vandaag of morgen zal uitvoeren. Het is meer de gedachte dat hij geen 60, 70 of 80 hoeft te worden, die hem enigszins geruststelt.

Foto: AJDJ

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).