Derksen: ‘We hebben Talpa gevraagd om volgende uitzending te schrappen’

De kans dat er komende maandag een uitzending van ‘Veronica Inside’ in oude vorm op de buis is, lijkt inmiddels nihil. Johan Derksen heeft namelijk aan RTL Boulevard laten weten dat hij Talpa heeft verzocht om de uitzending van komende maandag te schrappen. “We hebben Talpa gevraagd of ze de show van maandag willen schrappen. Ik heb nog geen antwoord gehad”, vertelt Johan aan RTL Boulevard. “Ik weet niet hoe moeilijk dat is. Normaal zit je met reclameblokken, maar die hebben we nu niet. Dus wat dat betreft zou het kunnen. René en ik willen het even laten bezinken, maar we hebben er vooralsnog geen zin in om aanwezig te zijn.”

De mannen waren vanavond voor het eerst weer samen na de veelbesproken uitzending van afgelopen maandag. In deze bijzondere advertentie-vrije uitzending ging Johan Derksen in debat met advocaat Natacha Harlequin en oud-voetballer Dries Boussatta. De bromsnor gaf toe dat hij in een eerdere uitzending een misplaatste grap maakte over rapper Akwasi, toen er een foto van zwarte piet in beeld kwam en hij zich daarbij hardop afvroeg of dat Akwasi was. “Ja, dat was een verkeerde grap, maar dit werd uitvergroot en werd een grote rel.”

Na de uitzending waarin Johan in debat ging met Dries en Natacha, en óók met zijn vrienden van de show Wilfred en René, lieten deze laatste twee zich keihard uit over hun eigen host.  Zo vertelde René dat het nooit meer goed zou komen tussen hen en Wilfred Genee, en hadden de mannen het gevoel dat hij hen had laten vallen tijdens de uitzending. Kortom, een hele toestand.