Prins Floris Insta

Deze dingen wist u vast nog niet over Prins Floris!

De jongste zoon van prinses Margriet, prins Floris, kennen we allemaal. Maar toch zijn er vast nog interessante weetjes die u nog niet wist over prins Floris. Lees maar!

De jongste van de 4 zoons van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven scheelt zeven jaar met de oudste, Maurits. Met Aimée en hun kinderen woont Floris in Voorschoten, Zuid-Holland. We hebben een paar leuke wetenswaardigheden over hem voor je op een rijtje gezet.

Moderne talen

Naast zijn studie aan de Rijksuniversiteit in Leiden, studeerde Floris ook een jaar ‘moderne talen’ in het buitenland.


DJ Floris

Floris heeft als muziekproducer/-dj een account op SoundCloud. Je vindt ‘m daar als Floris van Oranje.

Geen lid van koninklijk huis

De prins is wel lid van de koninklijke familie, maar niet van het koninklijk huis. Dat is een wezenlijk verschil. Zijn volle titel is Zijne Hoogheid Prins Floris van Oranje-Nassau, van Vollenhoven. Maar in de praktijk wordt vaak prins Floris of Floris van Oranje gebruikt.

Geen toestemming voor huwelijk

Floris vroeg geen toestemming (aan het parlement) voor zijn huwelijk met Aimée. Dit is ook de reden dat hij geen lid meer is van het koninklijk huis. En hier bovendien zijn plekje in de lijn voor troonopvolging mee opgaf. Een en ander klinkt wat zwaarder dan het in de praktijk uitpakt, het is tegenwoordig geen schandaal meer om het zo aan te pakken.

Martijn

Hij werd in Nijmegen geboren. En kreeg de voornamen Floris Frederik Martijn mee.

Dit artikel is afkomstig van Royalty Online. Meer lezen? Ga naar Royalty Online