Maxima Amalia Alexia Ariene 850x0

Deze royals die roken gewoon door stoptober heen

Hoewel het deze maand stoptober is, de actie om de hele maand oktober geen peuk aan te raken, doen de Oranjes daar niet aan mee. Best een aantal leden van het Koninklijk Huis lust wel een sigaretje. Terwijl de meeste paleizen inmiddels rookvrij zouden zijn, weten we van deze royals dat ze roken of jarenlang gerookt hebben.

Of je zelf rookt of niet: de meeste mensen zijn het er wel over eens dat roken niet de beste keuze is. Voor je longen, voor je omgeving, voor je portemonnee. Je hebt vast wel eens gelezen dat Beatrix een stevige roker was. Was, want volgens de RVD ‘rookt ze al 50 jaar niet meer’. Of dat correct is, kunnen we niet checken, maar we weten in elk geval dat de Oranjes niet vies zijn (geweest) van een sigaretje. Hieronder de royal rokers:

Willem-Alexander rookt

Eloise – die zelfs met sigaret tussen haar vingers op de cover van een blad stond. Ze vond dat zelf niet zo’n heisa waard, ze vroeg zich af waarom het nieuws was en vond het niet fijn om zomaar gefotografeerd te worden. We weten niet of Eloise dagelijks sigaretten opsteekt overigens.

Máxima is gelegenheidsroker

Máxima zou een gelegenheidsroker zijn. Het schijnt dat ze regelmatig een gelegenheid vindt om te roken.

Juliana – er was een tijd dat iedereen rookte en in die tijd rookte ook Juliana. Zelfs tijdens diners.

Amalia en Alexia

De zussen zouden rokend op de foto zijn gezet, maar of dit een one-time-only sigaretje was om het eens te proberen of een dagelijkse gewoonte, is niet bekend.