Venvelzen Diggy Dex

Diggy Dex en VanVelzen komen met nieuwe single: Glas Omhoog

Met ‘Glas Omhoog’ slaan VanVelzen en Diggy Dex de handen ineen. De song is niet alleen een samenwerking tussen de zangers Koen en Roel maar ook een samensmelting van de muzikale werelden van Diggy Dex en VanVelzen. Het liedje werd geschreven door Koen en Roel samen met Diggy Dex-gitarist René van Mierlo en producer Skiggy Raps van ‘Team Diggy’. Daarnaast is er op de opname is ook zang, bas, gitaarspel én drums te horen van bandleden van VanVelzen. 


Koen:

“Het basisidee voor de tekst had ik al heel lang: ik wilde een ode brengen aan de mensen om me heen. Dromende liefhebbende, rouwende, werkende, zoekende mensen: kortom het leven in al zijn facetten. Dat idee liet ik aan Roel horen en tot mijn verbazing zong hij door waar mijn demo stopte. We voelden allebei direct dat we dit lied samen moesten afschrijven. Roels zangpartijen zorgen voor een aanstekelijke energie in de track.” 

Roel:

“Diggy is de meester van het in woorden vangen van de diepere lagen van zijn gevoelsleven. Toen hij de eerste schets van het lied me liet horen resoneerde dat meteen enorm: ik begon aan te vullen, en voor we het wisten was de tekst af. Het was een feest om samen met Skiggy en René de song daarna muzikaal in te kleuren. Het resultaat is iets waar ik heel, heel trots op ben: inhoud en energie, compleet in harmonie.”

Vanaf donderdag 11 mei is de nieuwe track hier te beluisteren!

Foto: Instagram