dinand-woesthoff

Dinand Woesthoff presteert het beste onder druk

Dinand Woesthoff (47), de voormalige frontman van de band Kane, treedt vanavond voor het eerst na een jarenlange muzikale stilte weer op. Gisteravond gaf hij in een interview toe dat hij het beste presteert als er risico’s mee gemoeid zijn.

“Er moet voor mij altijd iets op het spel staan”, vertelt de zanger. “Je kunt namelijk ook falen en op je bek gaan. Maar als je het brengt zoals je het in gedachten hebt, dan kan je daarin jezelf overwinnen. Dat heb ik met deze gigs.”

In het Amsterdamse Bostheater in Amstelveen zal hij de komende vier dagen acht shows geven in intieme setting. “Ik heb er heel veel zin in. Op deze manier heb ik het nog nooit gedaan. Dat is prettig”, zegt Dinand. Alle shows waren in no time uitverkocht en daar is de zanger enorm dankbaar voor: “Mensen hebben geen idee waar ze een kaartje voor hebben gekocht. Er zijn twee liedjes uit en that’s it. Fantastisch dat ze er toch zoveel vertrouwen en zin in hebben.”

Voor het publiek blijft het nog even een verrassing wat ze te wachten staat. “Natuurlijk weet ik wat ik ga doen, maar ik weet nog niet hoe het gaat zijn”, stelt Dinand. Eigenlijk had Dinand, die de afgelopen vier jaar aan zijn eerste soloplaat werkte, ‘grootse en meeslepende’ shows in zijn hoofd als het ging om zijn comeback. Helaas liep dat anders door de coronacrisis. “Tegelijkertijd wilde ik dit ook altijd al een keer doen: kleine shows met alleen een gitarist. Niet in een theatersetting maar op bijzondere locaties waar de locatie alleen al een wauw-moment geeft.”

De eerste soloplaat van de zanger zal dit najaar uitkomen.

Beeld: YouTube

Gerelateerde artikelen